U bent hier: Coaching > Coaching

Coaching en Zen Coaching

Coaching

Neem voor algemene coaching contact op met Ingrid Roelofs.

 

Zen Coaching

 

Voor iedereen die behoefte heeft aan intensievere begeleiding met behulp van meditatie, in zijn of haar persoonlijke en/of professionele ontwikkeling is er Zen Coaching: 

  • Sta je als directeur van een organisatie voor een moeilijke beslissing of verandering?
  • Of ben je als werknemer onderdeel daarvan?
  • Ervaar je in je leven dat alles je overkomt en wil je zelf het stuur in handen?
  • Heb je een druk gezinsleven waardoor je niet aan je rust toekomt?
  • Heb je studiestress waardoor je slecht slaapt of je niet kunt concentreren?
  • Zoek je antwoorden op vraagstukken over zingeving en/of relaties? Kijk dan bij  Therapie.

 

Effectiviteit

 

De coaching is gericht op een professionele of persoonlijke doelstelling. We werken met je persoonlijke ontwikkelpotentieel. Door meditatie wordt de zelfreflectie bevorderd en dat vormt een krachtig middel om tot inzicht te komen in je eigen denk-, gedrags-en gevoelspatronen. Door zenbeoefening ga je geleidelijk bewust worden hoe deze patronen je potentieel belemmeren om volledig in de vorm te komen. Zodoende kan de energie die je lang (onbewust) vasthoudt en jou tegengehouden heeft, ingezet worden voor je doelstelling. 

Een doel heb je nodig om dit proces op gang te brengen. Mocht je geen doel hebben dan vormt dat geen enkele belemmering. Dat is dan het eerste waar aan gewerkt gaat worden.

 

Proces

 

Ingrid Roelofs is een professional in coaching en in zenmeditatie. Deze combinatie maakt mogelijk dat je als coachee, leert mediteren en uiteindelijk zichzelf daarmee kan coachen. Je hoeft dus geen ervaring in zen of meditatie te hebben. In dat geval worden in de eerste drie gesprekken eerst de grondbeginselen van zenmeditatie ingetraint. De coachee leert thuis te mediteren of start naast de coaching in een introductiecursus zenmeditatie. Door zelf te mediteren ben je zodoende eigenaar van je eigen proces. Door meditatie, dat een belangrijk onderdeel vormt van de coaching, komt er meer rust en ruimte in je eigen geest. Het maakt mogelijk dat je helderder kan waarnemen hoe je denkt, hoe je doet en hoe je handelen beïnvloedt wordt door gevoelens en emoties. Het is geenszins de bedoeling dat het denken en voelen moet stoppen. Er wordt juist aandacht besteed aan het opkomen van emoties en hoe deze je negatief kunnen beïnvloeden door de reacties die daaruit ontstaan. Deze reacties leer je geleidelijk los te laten.

 

Methodiek

 

De methodiek die toegepast wordt, is een combinatie van verschillende technieken. Diep luisteren en stilte, vormen een grondhouding, waarachtig spreken, spiegelen en doorvragen de voertuigen vormen.