U bent hier: Over ons > Ingrid Roelofs

 

Ingrid (Miroir de Joie) Roelofs

 

Ingrid is oprichter en leider van Zen Centrum Arnhem. Vanuit haar meditatiebeoefening, die op jonge leeftijd begon, heeft zij ervaren dat stilte en aandacht haar brengt bij wie zij wezenlijk is.  De beoefening van Yoga, Vipassana-meditatie en Mindfulness,  hebben haar uiteindelijk gebracht bij Zen.

Naast zenleraar is Ingrid Jungiaanse Analytische Dieptepsychologe.  Ze heeft een master gedaan in het buitenland. In haar thesis daarvoor  beschreef ze de parallelle in en ondersteunende functie van zenmeditatie in het Jungiaanse analytische bewustwordingsproces.  

Begin dit jaar is ze gestart met het tweejarige 'Secular Dharma Program' aan het Bodhi College opgericht door o.a. Stephen Batchelor. Samen met zijn vrouw Martine, Jenny Wilks en Letizia Baglioni vormen zij zij het begeleidingsteam van deze groep die bestaat uit 25 meditatiebeoefenaars uit de hele wereld. 

Ingrid's zenleraar is Michel Plein Ciel Oltheten uit Den Haag. Daarmee is zij verbonden aan de White Plum Lineage opgericht door Maezumi Roshi. Ook met Catherine Genno Roshi, de zenleraar van Michel, voelt zij zich direct verbonden. Van Michel heeft zij op 27 augustus tijdens een vernieuwing van de bodhistava geloften haar boeddhistische naam Miroir de Joie gekregen.