U bent hier: Retraite/Sesshin > Sesshins

Sesshins

Sesshin in het Zenhuis 21 tot en met 25 november

In november 2018 organiseren we voor het eerst een vijf-daagse sesshin in ons eigen Zenhuis! De positieve ervaringen van de intensieve weekenden aansluitend aan de stadsesshins en de ervaringen in Den Haag, zijn zo inspirerend dat we ernaar toe groeien om elke maand sesshin mogelijk te maken. En dat is in eigen huis speciaal en ook betaalbaar.


De eerste die we organiseren is van woensdag 21 tot en met zondag 25 november dit jaar.
We starten dan op woensdagmiddag om 17 uur met inloop, en om 18 uur beginnen we met een lichte maaltijd. Daarna start de sesshin die doorgaat tot zondagmiddag.
Het is ook mogelijk om een deel van deze shessin te doen.

De kosten zijn € 200, deelname per dag is € 60. De bijdrage is indicatief. Mocht je niet zoveel te besteden hebben en toch gemotiveerd zijn om mee te willen doen, dan kan dat altijd. Geef het aan in de mail.

Aanmelden kan via mail naar ingrid@zencentrumarnhem.nl


4 januari tot en met 10 januari in Holten

In januari 2019 organiseren we een 6 - daagse sesshin in Holten. Sesshin is een zen-retraite en betekent "éénheid van geest". Het is een uitstekende manier om je meditatie te verdiepen in een groep. We brengen de tijd in stilte door (Noble Silence). De zazen meditatieperiodes worden afgewisseld met kinhin (loopmeditatie), samu (werkmeditatie) en rust. Elke dag is er gelegenheid om te sporten of te wandelen in het prachtige natuurgebied op en rondom de lokatie de Dieken, gelegen in de bossen op de Holterberg even buiten het dorpje Holten in Overijssel .

 

Dagelijks is er een teisho (interactieve lezing). Verder is er daisan (persoonlijk onderhoud met de leraar). Iedereen met meditatie ervaring is welkom. De maaltijden zijn vegetarisch en in stilte. 

 

Centraal in de sesshins van Zen Centrum Arnhem staat de warme sfeer en de verbondenheid met elkaar. Elke dag doen we een metta contemplatie voor familieleden, vrienden en medemensen die onze steun kunnen gebruiken.

Tijd: Van vrijdag 4 januari 17.00 uur tot en met donderdag 10 januari 16 uur. 

Kosten:

  • Particulier tarief: € 525,00

Deelname is op volgorde van inschrijving. Prijzen zijn inclusief 6 overnachtingen, maaltijden, koffie en thee. Meer informatie over de locatie en route beschrijving vind je op de website van De Dieken: de dieken.nl.

Inschrijven kan hier.

 

Programma:

 

06.30h         Wake up

07.00h          Zazen

09.00h          Oryoki Ontbijt

10.15h          Samu Meeting

11.30h          Einde Samu, Koffie en thee

11.45h          Zazen

12.15h          Teisho

13.30h          Oryoki Lunch

15.30h          Thee

16.00h          Zazen

18.00h          Ceremonie

18.30h          Oryoki Diner

20.00h          Zazen

21.50h          Four Vows

22.30h          Licht uit